Tijgertje, een lapjeskat

Op 24 februari 2019 is Tijger bij ons  komen wonen. 

Het vorige baasje vertelde dat ze waarschijnlijk een boerderijkat is en ze is gek op ijsjes. Tijger is rond 13 mei 2013 geboren in Vleuten en als kitten van 8 weken bij het vorige baasje gekomen. 

 

De (korte) reis van zijn ouwe adres naar ons adres, was heel erg stressen voor Tijger. Sowieso al het mandje in, moest beetje hardhandig gebeuren. Eenmaal hier, liep hij verdwaasd hard mauwend beetje door de gang. Daarna ging ze achter de tv in de slaapkamer zitten. Na een tijdje werd het onder de kast liggen en konden we haar niet pakken. Beetje brokjes erbij gelegd maar dat wilde ze niet. Ze vluchtte toen maar onder het bed.

Om een uur of half 2, zondagmiddag zijn we hier thuis met haar gekomen. Denk dat ze het na 12 uur onder de kast en het bed, het wel welletjes vond en ’s nachts om half 2, maakte ze ons wakker door op ons bed te springen, heel hard te mauwen en hele harde kopjes te geven. Bed uit en op bed beetje brokjes gegeven die ze opat. Daarna weer naar bed, waarna Tijger een uur lang heeft lopen mauwen. Toen werd het stil en was ze onder het bed gaan liggen. Na een uurtje was ze dat weer zat en kwam weer op ons bed springen maar heel af en toe een mauwtje. Niet meer zo hard als om half 2.

Ik hoorde haar wel rommelen maar weet niet of het kattebrokjes of kattesteentjes waren. Tegen half 5 ging ze weer onder het bed liggen  en wilde niet komen eten ook al riep ik haar. De rest van de dag onder het bed doorgebracht, wel de brokjes en een katten-snoepstick die ik voor haar gekocht had, opgegeten. Maar wat schetste onze verbazing, ’s avonds om een uur of half 9 kwam ze zelf de kamer in. Ze zag ons op de bank en sprong er gelijk bij.  Kopjes geven, wilde aangehaald worden en toen maar eens de rest van het huis verkennen. Overal even liggen, op een kussen op de bank, op de eettafel. Daarna lekker gegeten, ze weet nu ook waar haar eten staat en toen wij in bed lagen hoorden we haar in de bak te keer gaan en inderdaad had ze er flink gebruik van gemaakt. Gelukkig maar. Ze is nu tenminste hier gewend.

3 maart 2019

Inmiddels woont Tijger nu een week hier en het gaat goed. Ze is aardig gewend . Eet goed. Als ze vreemde stemmen hoort is ze nog wel verdwenen onder het bed. Tijger had vannacht een merci  chocolaatje gepikt van de schaal, hoe die het voor elkaar kreeg het papiertje eraf te halen weet ik niet maar papiertje lag er naast en chocola half opgegeten en toen ik het opraapte en weg wilde gooien zat er een zilvervisje in gatver de gatver dus gelijk de hele kast leeg gemaakt en schoongemaakt met Dettol. Ze  had ook vannacht een eetkamerstoel omgegooid. Wilde er waarschijnlijk op springen en toen kiepte die stoel achterover. Voor de rest is ze erg aanhankelijk en steeds kopjes geven en ’s avonds op een kussentje naast me op de bank liggen. 
De speeltjes van Smokey had ik uit de berging gehaald en daar speelt ze graag mee.

25 juno 2020

 Tijger woont nu meer dan een jaar bij ons en is helemaal gewend. Zoals alle katten is ook zij de baas hier in huis. Ze denkt dat alle plekken in het huis van haar zijn en loopt niet meer weg als er bezoek komt. Integendeel ze gaat het liefst bij ze zitten. Ze weet precies wanneer het tijd is voor haar snoepjes (die krijgt ze 1x per dag rond het nieuws van 6 uur) en als we naar bed gaan krijgt ze nog een kauwstokje. Stel dat ik het vergeet dat het 6 uur in de avond is en dus snoepies tijd dan blijft ze net zo lang ouwehoeren en aandacht vragen tot 1 van ons opstaat om haar d’r snoepjes te geven. Om kwart over 10, half 11 vindt mevrouw dat het tijd wordt om naar bed te gaan en dus voor haar kauwstokje. Wat we dus ook braaf doen, Haar een stokje geven en dan naar bed 😀